Személy áll a Petrányi Autó márkakereskedés bejárata előtt

Történetünk

Családi vállalkozás, 4 márkakereskedéssel, 1992 óta

Egy úton haladunk

Fontos számunkra az ügyfeleink bizalma

 • Értékesítő bemutatja a Ford Mustang Mach-E modellt az ügyfélnek

  1992 óta ügyfeleinkért

  A közel 30 év alatt hosszú utat tettünk meg. Családi vállalkozásként büszkék vagyunk arra, hogy rengeteg visszatérő és új ügyfelet szolgálhatunk ki. Hiszünk abban, hogy a szolgáltatások minőségén túl, a légkör is szükséges ahhoz, hogy ügyfeleink bizalmát megőrizzük.

 • Szerelő ellenőrzi egy gépjármű olaszintjét

  Akik az ügyfeleinket várják

  A hozzánk látogatókat olyan munkatársak szolgálják ki, akiknek a jelentős része már több, mint 10 éve dolgozik velünk. Budapest egész területét lefedve, 4 márkakereskedésünkben jelenleg több mint 170 szakember dolgozik az ügyfeleinkért.

Kiemelt szolgáltatásaink

Ismerje meg tevékenységi köreinket

 • Új és használtautó értékesítés

  Nálunk mindenki megtalálja a számára leginkább megfelelő járművet. Több mint 500 készleten lévő autóból választhatnak ügyfeleink, de az egyedi rendeléseket is nagy szakértelemmel teljesítjük.

 • Szerviz és karosszéria

  Szervizeink minősített szakemberekkel és a legmodernebb technikával felszereltek, a javításhoz szükséges összes célszerszámmal, és diagnosztikai műszerrel rendelkeznek.

 • Alkatrész értékesítés

  Fő üzletágaink közé tartozik az alkatrész kis- és nagykereskedelem is. Nagy előnyünkre szolgál, hogy több mint 150 000 darabos készletünk van, amely akár azonnal ügyfeleink rendelkezésére áll.

 • Flotta

  A Petrányi Autó, illetve autópark kezelő cégünk is készen áll, hogy mindenkinek a lehető legjobb megoldást kínálja. Arra törekszünk, hogy ügyfeleinknek pozitív élményt és tapasztalatot nyújtsunk.

A mobilitása a küldetésünk

Megoldásokat keresünk, nem a probléma körül járkálunk

Sorolhatjuk a számokat, hogy közel 50.000 eladott autó és elégedett ügyfél, 150.000 alkatrész raktáron, 200 munkatárs, számos szerviz állás és szakképzett szerelő... Megfigyelhetjük a tényeket, hogy a Petrányi Autó 1992 óta stabil vállalkozás, mely folyamatosan fejlődik és bővül. Kínálatához az új és használtautó értékesítés, a szerviz és karosszéria, az alkatrész értékesítés, a flotta értékesítés és számos innovatív szolgáltatás tartozik.

A legfontosabb azonban az, hogy családi vállalkozásunk mindig azt tartja szem előtt, hogy az ügyfeleink és a munkatársaink arcán látszódjon a mosoly, az elégedettség, mert érzik, hogy jó helyen vannak, jól választanak és számíthatnak ránk mindig. Minden erőfeszítésünket ezért tesszük!

Galéria

Fotók

 • Nő beszélget egy Ford Mustang Mach-E modellben ülő férfival
 • Férfi kinyitja a Ford Mustang Mach-E csomagterét
 • Petrányi Autó budaörsi úti márkakereskedés bejárata
 • Nissan modellek állnak egy Petrányi Autó szalonban
 • Nissan modellek állnak a márkakereskedésben
 • Letakart gépjármű áll egy Petrányi Autó szalonban
 • Trófeák a Petrányi Autó márkakereskedésben
 • Szerelők gépjárművet diagnosztizálnak
 • Szerelő gépjármű alkatrészt javít
 • Szerelő ellenőrzi az olajszintet

Fontos mérföldkövek

A több mint 30 év alatt hosszú utat tettünk meg

 • 1973 Alkatrész bolt a Kerepesi úton

  A hetvenes években a vállalkozások még valóban ritkaság számba mentek Magyarországon. Ahhoz, hogy valaki üzletet nyisson, mindenek előtt nagy elszántságra, rengeteg munkára és kitartásra volt szükség. Büszkék vagyunk rá, hogy 1973-ban mi nyitottuk meg Budapesten az elsők között alkatrészboltunkat a Kerepesi úton, majd néhány évvel később második alkatrész kereskedésünket a Keleti pályaudvarnál. Ezek voltak a PETRÁNYI AUTÓSBOLT-ok, melyek az udvarias kiszolgálásnak és az akkori mércével nagyon is komoly árukínálatnak köszönhetően hamarosan városszerte, sőt országszerte ismertek, kedveltek lettek.

 • 1992 Első márkakereskedésünk

  Közel húsz évvel az első vállalkozás indítása után óriási fordulat következett be üzleti életünkben: 1992. szeptember 24-én, mint hivatalos magyarországi Ford Márkakereskedő kezdtük meg a Ford gépkocsik forgalmazását. Még egy éve sem üzemeltünk, amikor a vevők megelégedettsége alapján Ford of Europe elnöki díjjal tüntették ki kereskedésünket a franciaországi Cannesban. Óriási megtiszteltetésnek éreztük akkor is, ma is. 1994-ben Ford alkatrészüzletet nyitottunk a szalon mellett, így ettől az évtől kezdve valóban európai színvonalon állhattunk a vásárlók és a Ford-tulajdonosok szolgálatára.

 • 1999 Második márkakereskedésünk

  Fontos évszám a cég életében. Novemberben megnyílt a Ford Petrányi második kereskedése az Üllői úton, mely napjainkra Magyarország egyik legnagyobb márkakereskedésévé és szervizévé fejlődött. 2002-ben ugyanitt, a cég 10 éves évfordulóján felavattuk a 16 beállásos karosszéria és fényező üzemet, továbbá a 2500 m2-rel kibővült használtautó telepet.

 • 2002 Flottakezelés

  Next Autó néven megkezdi működését a flottapark kezelő cégünk az Üllői úton, ezzel bővítve szolgáltatásaink körét, melyekkel egyre bővülő ügyfélkörünk rendelkezésére állunk.

 • 2005 Kerepesi úti telephely bővítése

  Kerepesi úti márkakereskedésünk teljesen átépült, megszépült. Közel 500 m2-rel bővült a telephely, melynek keretében 2 új szervizállást helyeztünk üzembe. A gépparkot a legkorszerűbb eszközökkel és technikával bővítettük, valamint közel duplájára növeltük a használt autó részleget. A kor igényeihez igazodva egy elegáns, közös szalonba vontuk az új- és használtautó értékesítést, a szerviz munkafelvételt és az alkatrész nagy- és kiskereskedelmi részleget.

 • 2006 Legjobban teljesítő Ford márkakereskedés

  Ebben az évben újautó értékesítési forgalmunk meghaladta a 2600-as darabszámot, mellyel a Ford Petrányi ismét a legjobban teljesítő Ford márkakereskedés lett.

 • 2007 Építkezés a Budaörsi úton

  A Ford Petrányi cég újra mérföldkőhöz érkezett. Ebben az évben a Budaörsi úton elkezdjük a harmadik Ford Petrányi márkakereskedés építését, mellyel a budai és az ország dunántúli régiójában élő ügyfeleink igényeinek szeretnénk minél rugalmasabban megfelelni. Alkatrész kis- és nagykereskedőként közel 400 millió forintos alkatrész készletünkből látjuk el saját szervizeinket és az ország többi márkaszervizét.

 • 2008 Budaörsi úti márkakereskedés megnyitása

  Örömünkre szolgál, hogy értesíthetjük kedves Ügyfeleinket hogy 2008. június 21-én megnyitottuk harmadik telephelyünket a XI. kerület Budaörsi út 179. szám alatt. A közel 10 000 m2 területen elhelyezkedő 3500 m2-es új kereskedésünk teljes körű szolgáltatással, a Petrányi Autó Kft.-nél megszokott magas színvonalú kiszolgálással áll meglévő és új ügyfeleink rendelkezésére. Az új kereskedés megnyitásával, 20%-os forgalomnövekedéssel, eddigi munkánk abszolút elismeréseként 2008-ban ismét elnyertük a FORD OF EUROPE ELNÖKI DÍJ-át, mint a Ford márkakereskedők legnagyobb kitüntetését, mellyel az ügyfelek visszajelzései alapján a legjobban teljesítő márkakereskedést jutalmazzák.

 • 2011 Budapest Airport járműpark kezelése

  Megalapítottuk az Airport Szerviz Konzorcium Kft-t. A vállalkozással a Budapest Airport speciális járműparkjának, azaz légiirányítás és katasztrófavédelmi eszközeinek a karbantartására szerződtünk.

 • 2019 Next Auto Rent megalapítása

  Elindítottuk a Next Auto Rent vállalkozást annak érdekében, hogy az autóbérlési folyamatot minél egyszerűbbé és átláthatóbbá tegyük. A cég rejtett költségek nélkül, könnyített ügyfélminősítéssel biztosít bérautókat egy kiemelkedően sokrétű gépjárműflottából. Budapesten több helyszínen várják a megkeresést, legyen szó rövid-, közép-, vagy hosszútávú autóbérlésről.

 • 2021 Mázsa-téri telephely kialakítása

  Kialakításra került a Mázsa-téri telephely, ami új üzletágak - márkafüggetlen karosszéria- és fényezőszalon, szerviz, illetve a speciális járművek szervizének helyszíne lett. Újabb márkákkal bővült a kínálatunk, többek között a legendás RAM és Dodge is bekerült az általunk kezelt autómodellek portfóliójába.