Nő töltőre helyezi a Ford Explorer modellt

Melyik meghajtást válasszam?

Önnek melyik meghajtást érdemes választani?

Belső égésű, hibrid vagy elektromos?

Közérthetően a forgalmazott meghajtásokról

Szeretnénk hétköznapi, könnyen értelmezhető módon segíteni abban, hogy milyen autót érdemes választani az egyes felhasználási szokásokhoz – ezzel is megkönnyítve az Ön új (vagy épp használt) autós döntését. Bemutatjuk a kínálatunkban szereplő márkák speciális, megkülönböztető megoldásait, és segítünk megtalálni azt a modellt, ami a leginkább illik az Ön és családja életviteléhez. Ha elbizonytalanodik az ICE, MHEV, PHEV vagy FHEV rövidítések láttán, segítünk az eligazodásban.

Elérhető meghajtások

Tudnivalók a különböző lehetőségekről

 • Belső égésű gépjármű ábra

  Benzines

  A modern benzinmotorok méretcsökkenésen estek át, és a csupán 2 vagy 3 hengerszámuk ellenére, jellemzően a turbónak köszönhetően, több erőt képesek leadni.

 • Belső égésű gépjármű ábra

  Diesel

  Az új dízelmotorok sokkal tisztábbak, mint a 20-30 évesen már fekete kormot kipufogók, odafigyeléssel és karbantartással hosszú élettartamot bírnak.

 • Mild hibrid gépjármű ábra

  Mild hibrid

  A mild hibrid az első lépés a hibrid technológiában. Ezeket az autókat nem kell tölteni, jellemzően a benzinmotor mellé kapnak elektromos rásegítést.

 • Full hibrid gépjármű ábra

  Full hibrid

  A full hibrid autók képesek néhány száz méterig önállóan is elektromosan haladni, ezzel városban sokszor kikapcsolhatják a benzinmotort.

 • Plug-in hibrid gépjármű ábra

  Plug-in hibrid

  A Plug-in hibrid gépjárművek tölthetőek, akár 50-60 km teljesen elektromos haladásra is képesek, ugyanakkor tudatosabb autómenedzsmentet igényelnek.

 • Elektromos gépjármű ábra

  Elektromos

  Az elektromos autók nem rendelkeznek belső égésű motorral, jellemzően 40-100 kWh akkumulátort kapnak, és akár 4-500 km hatótávra is képesek.