Nő áll a KIA EV6 előtt

Kia EV6: elektromos, modern, dinamikus

Egy modern, dinamikus, praktikus, elektromos crossover

 • 2024. január 26.
 • Bemutató
 • 6 perc

A Kia EV6 nemcsak egy tisztán elektromos crossover, hanem maga a jövő, ami minden részletében inspiráló, előremutató. Ez a crossover egy erőteljes, dinamikus megjelenéssel rendelkező modell, amely új dimenziókat nyit a hatékony és fenntartható közlekedésben. Összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat a Kia EV6-ról!

A Kia EV6 a Kia paradigmaváltásának fizikai megvalósulása. Az elektromos autók piacán a változás nem egyszerűen trend, hanem nélkülözhetetlen lépés. Az EV6 újraértelmezi az elektromos mobilitást, és hozzájárul ahhoz, hogy a mindennapi életünk természetes része legyen. Nem meglepő, hogy 2022-ben elnyerte az nemzetközi Év Autója címet. Ismerjük meg a részleteket!

Futurisztikus külső a sportosság jegyében

A Kia EV6 nem a hagyományos elektromos autók közé tartozik. Az autó külsejét és belterét modern, sportos és ikonikus részletek jellemzik.

A Kia EV6 első világítási rendszere egyedülállóan elegáns és technikailag fejlett, ami nem csak a szemet gyönyörködteti, de javítja az úton való láthatóságot, így nagyobb biztonságot és kényelmet garantál. Az új adaptív-fényszóró technológia pedig kifejezetten előnyös, ha sötétben, éjszaka közlekedünk.

KIA EV6 áll egy modrn épület előtt

A stílusos és különleges elemek kombinációjával, a Kia EV6 nem hasonlít semmire, amit eddig láttunk. A hosszú orr, az ívelt tetővonal és a rövid túlnyúlások együtt alkotják a sportos profilját, ami a futurisztikus dizájnnal ötvözve sajátos karaktert kölcsönöz. A dizájn nem sérül a funkcionalitás rovására sem; a szárnyhatású tetőspoiler nemcsak menőn néz ki, de a légellenállás csökkentésében is fontos szerepet játszik, optimalizálva a hatótávolságot. Az EV6 egy teljesen önálló fejlesztésű elektromos autó platformra épül. Az új padlólemeznek köszönhetően új lehetőségek nyíltak, például olyan praktikus újítások kaptak helyet a kocsiban, mint például a motorháztető alatti tároló, de mondhatnánk az egyedülálló méretarányokat, a megnövekedett lábteret és a jobb kanyarodási teljesítményt is.

Az EV6 további dizájnelemei között ott vannak az automatikusan kiugró kilincsek, amelyek tovább fokozzák a megjelenés letisztult és áramvonalas hatását, miközben javítják az aerodinamikát és csökkentik a zajt.

Kényelmes utastér modern extrákkal

A belső térben a futurista dizájn a technológia legújabb vívmányaival találkozik. Az első ülésektől a műszerfalig tartó kétvonalú, hajlított képernyő lenyűgöző látványt nyújt és kiváló navigációs lehetőséget biztosít. Az útvonaltervezéstől kezdve a közlekedési információkig, minden egyenesen a vezető szeme elé kerül.

KIA EV6 első utastere

A beltér esetében örök kérdés, hogy a központi panel érintőképernyős legyen vagy szükség van a „rendes” gombokra is. Az EV6-ban a két irányzatnak egy különleges fúziója került, így mindenki kicsit magáénak érezheti.

A kijelző nagyon informatív, nemcsak azt tudhatjuk meg, hogy hol található a legközelebbi töltőállomás, de akár azt is, hogy hány kilométert tehetünk meg adott töltöttségi szinten, ha használjuk a klímát, és mennyit, ha kikapcsoljuk.

A Kia EV6 beltere kényelmes és luxus érzetet kelt. A relaxációs ülések lehetővé teszik a vezető és az utasok számára, hogy bárhol pihenjenek - akár hosszú utazások közben is. Az ülések egyébként kivételes minőségűek, az egész belső térben együtt rezonálnak a prémium minőségérzettel.

A lebegő középkonzol nemcsak stílusos, hanem funkcionális is, elegendő tárhelyet biztosít a fontos tárgyaknak, miközben „lebegő” megjelenése megőrzi a belső tágasság érzetét.

Lendületben az utakon

Az EV6 villámgyors töltési technológiája roppant fejlett: a 800V és 400V töltőrendszernek köszönhetően a Kia EV6 akkumulátora az ultragyors töltőkkel akár 18 perc alatt feltölthető 80%-ra. Apró finomság, hogy a töltési csatlakozót egy érintésre nyíló kis motoros takarás borítja, így elegánsan és egy mozdulattal hozzáférhetünk a csatlakozóhoz.

Az autó vezetése közben érezhető, hogy minden apró részletnek gondosan megtervezett célja van, és ez adja a Kia EV6-nak a lényegét. Az elektromos hajtáslánca rendkívüli teljesítményt és vezetési élményt biztosít. Az EV6 gyorsulása 0-ról 100 km/h-ra mindössze 5,2 másodperc, ami elképesztő erejének és villámgyors reakcióidejének köszönhető.

Az EV6 teljesíti az elektromos autók egyik legfontosabb követelményét: a nagy hatótávolságot. Akár 510 kilométer megtétele is lehetséges egyetlen töltéssel. Az EV6 kiváló energiagazdálkodása és hatékony hajtáslánca gondoskodik arról, hogy az autó a lehető leghosszabb időn keresztül megbízható társ legyen, legyen szó akár városi közlekedésről, akár hosszabb utazásról.

Biztonságosan és kapcsolatban menet közben

Vezetést támogató rendszerekkel kiválóan ellátott az EV6, szinte minden benne van, ami elérhető a piacon a széles közönség számára. Ezeket egyébként egy grafikus menüben is megtekinthetjük, ami nagy segítség a kevésbé szakavatott szemek számára. Ilyen például a sávváltó asszisztens, a holttérfigyelő-rendszer kamerával, a keresztirányú ütközéselkerülés asszisztens, RSPA rendszer, a ráfutásos ütközéselkerülő rendszer.

Az információs és szórakoztató rendszerre sem lehet panasz. Az utasításokat például közvetlenül a szemünk előtt követhetjük az új AR head up display-nek köszönhetően. A jól ismert Kia Connect pedig arról gondoskodik, hogy távolról is ellenőrizhessük az autónk állapotát.

A Kia EV6 egy ízig-vérig 21.századi, dinamikus, modern autó. A Petrányi Autó Kia márkakereskedésében most Ön is kipróbálhatja!

Kapcsolódó fotók

Kapcsolódó bejegyzések

 • Itt az új Ford Puma

  • 2024. február 19.
  • Bemutató

  Sportkocsis vezetői környezet, intuitív, nagyméretű kijelzők és 5G csatlakoztathatóság: az új Puma egyszerűbbé varázsolja a nagyvárosi autózást.

 • Bemutatkozik az új Ford Mustang

  • 2024. február 19.
  • Bemutató

  Bemutatásra került Európában a dinamikus, friss formavilágot, forradalmian új digitális élményt és még élvezetesebb teljesítményt kínáló új Ford Mustang.

 • Ford haszongépjárművek minden helyzetre

  • 2024. február 13.
  • Bemutató

  A modern kor kihívásaira válaszul a Ford haszongépjárművek széles skáláját kínálja, legyen szó áruszállításról vagy személyszállításról.