Nő sétál a Kia Sportage felé az utcán

Kia Sportage: a természet inspirálta

Neve összeforrt a stílussal, az innovációval és a minőséggel

 • 2024. január 26.
 • Bemutató
 • 6 perc

A Kia Sportage: egy autó, amelynek neve összeforrt a stílussal, innovációval és minőséggel. Egy modern SUV, ami tágas és sokoldalú – tökéletesen passzol a kifinomult ízléshez. De mi áll a siker mögött? Ismerjük meg a Kia Sportage világát!

Kia Sportage: a kezdetek

A Kia Sportage, a Kia Motors egyik legsikeresebb modellje. Története szorosan összefűződik a Kia Motors fejlődésével. A Kia Motors dél-koreai autógyártó céget 1944-ben alapították, és eredetileg kerékpárokat, motorkerékpárokat gyártott. Az autógyártás terén 1962-ben kezdtek el tevékenykedni, és hamarosan a dél-koreai piacon meghatározó szereplővé váltak. Az 1970-es években a Kia autói nemzetközi terjeszkedésbe kezdtek, és a 80-as években már számos országban jelen voltak.

A Kia Sportage története 1993-ban kezdődött, amikor bemutatták az első generációját. Az első generáció különlegessége az volt, hogy kompakt méretével és praktikusságával ideális választásnak bizonyult a városi és a vidéki közlekedésre is. Az új generációk mindig hoztak magukkal innovációkat és fejlesztéseket. Az autó formatervezése fokozatosan követte a modern dizájn irányvonalait. Az ötödik generációt 2021-ben mutatták be.

A természet ihlette szépség

Az új Kia Sportage megjelenése feltűnő és tekintélyt parancsoló. A letisztult, de mégis határozott, karakteres vonásoknak köszönhetően igazán egyedülálló dizájnnal büszkélkedhet.

A természet ihlette, ami megjelenik a modell által képviselt dinamizmusban és erőteljességben is. A formák, vonalak és kontúrok olyanok, mintha a természet maga alkotta volna őket. A finom vonalak és a lágy ívek a folyók, hegyek és növények formáit idézik. Az organikus dizájn célja, hogy az autó egységet alkosson a természettel, és szinte beolvadjon a környezetbe.

Nő elsétál a Kia Sportage mellett

Az autó elejének meghatározó eleme a hűtőrács, ami méhsejtmintás és fekete színben pompázik. Ez a tigrisorr, ami a Kia sajátossága, védjegye. A megjelenéshez jelentősen hozzátesz a LED Matrix fényszóró is, amitől sokkal egyedibb lesz az összkép.

A Kia Sportage természetesen a természetesség mellett a sportosság jegyeit is megvillantja. Ezt az érzetet erősítik az autó oldalán végigfutó markáns vonalak, a króm díszlécek, a C-oszlop karakteres jellege és a fekete tető. Optikailag növeli az autó méreteit a hátsó LED lámpákat összekötő ív, az alsó lökhárító pedig színre fújt, amitől igazán különleges az összhatás.

Kia Sportage tervezése során nemcsak a végeredmény volt fontos, hanem a gyártási folyamat is. A gyártás során nagy hangsúlyt fektettek a fenntarthatóságra és az ökológiai lábnyom csökkentésére. Az autóban található anyagok közül sok újrahasznosított alapanyagokból készült, és a gyártási folyamatok is környezetbarát technológiákkal zajlanak.

3 meghajtás, ezernyi élmény

A Kia Sportage hibrid, plug-in hibrid és hybrid 48V változatban is megvásárolható. A hibrid modell összkerékhajtásos, 6 sebességes automata váltóval ellátott és 230 lóerőre képes. Az akkumulátor kapacitása 1,49kWh, a szén-dioxid kibocsátása pedig mindössze 134 g/km. A plug-in hybrid szintén összkerékhajtásos és 6 sebességes automata váltós. 265 lóerős, az akkumulátor kapacitása 13,8 kWh és tisztán elektromosan 56 km-t tud megtenni. A hybrid 48V dízel- és benzinmotorral is kérhető, a szén-dioxid kibocsátása pedig 146 g/km.

A Kia Sportage esetében többféle vezetési mód közül is lehet választani: van például Comfort, Eco és Sport mód is. Ezek alapján, az optimális menetdinamikához igazodva változik a kormányzás, a kipörgésgátló és a pedálreakció is.

Komfortos utastér

A Kia Sportage utasterében minden elem a kényelmes vezetést és utazást szolgálja. Ott van például az ívelt kijelző, a Multi-Mode érintőképernyő, a D-alakú bőr kormánykerék, a középkonzol, ahol egyébként a sebességváltó gomb is helyet kapott. Bőséges hely áll az utasok rendelkezésére, a sok-sok tároló pedig gondoskodik arról, hogy minden megtalálja a maga helyét. Az utastér beosztás 40:20:40, a csomagtér mérete pedig 1780 liter.

Nő ül a Kia Sportage első utasterében

Technológiai szempontból jól ellátott a kocsi: az Android Auto, az Apple CarPlay, a hangfelismerés, a Harman Kardon prémium hangrendszer és még sok egyéb megoldás szavatolja, hogy élmény legyen az utazás. A Kia Connect Appnak köszönhetően egyszerűen, akár távolról is beállíthatjuk a klímát, ellenőrizhetjük az autó állapotát vagy akár megtalálhatjuk, ha elfelejtettük, hova parkoltunk.

Biztonságban útközben

Számos funkció támogatja a biztonságos vezetést. Ilyen például a ráfutásos ütközéselkerülő támogatás kereszteződés asszisztenssel, a navigáció alapú adaptív sebességtartó automatika, az autópályán vezetést támogató rendszer, a holttérfigyelő rendszer aktívfékezés-funkcióval, a parkolósegéd távirányítással és a 360 fokos kamerarendszer.

Kérdése van a Kia Sportage modellel kapcsolatban? A Petrányi Autó munkatársai készséggel segítenek abban, hogy megtalálja az Ön számára legmegfelelőbb autót!

Kapcsolódó fotók

Kapcsolódó bejegyzések

 • Itt az új Ford Puma

  • 2024. február 19.
  • Bemutató

  Sportkocsis vezetői környezet, intuitív, nagyméretű kijelzők és 5G csatlakoztathatóság: az új Puma egyszerűbbé varázsolja a nagyvárosi autózást.

 • Bemutatkozik az új Ford Mustang

  • 2024. február 19.
  • Bemutató

  Bemutatásra került Európában a dinamikus, friss formavilágot, forradalmian új digitális élményt és még élvezetesebb teljesítményt kínáló új Ford Mustang.

 • Ford haszongépjárművek minden helyzetre

  • 2024. február 13.
  • Bemutató

  A modern kor kihívásaira válaszul a Ford haszongépjárművek széles skáláját kínálja, legyen szó áruszállításról vagy személyszállításról.