Ne csak akkor menjünk orvoshoz, ha baj van - autónk is meghálálja a rendszeres állapotfelmérést! Az időben észrevett és kezelt problémákkal autója élete is meghosszabbodik!

Használtautó vásárlákor merül fel legtöbbször ez az igény, melynek keretében teljes körűen, megbontás nélkül átvizsgáljuk a gépjárművet, bemérjük az akkumulátort és kiolvassuk a hibatárolót. Az átvizsgálás utolsó lépése a diagnosztikai fék és lengéscsillapító mérés. A vizsgálatról hivatalos állapotlapot és az esetleges felmerülő javítási igényekről árajánlatot készítünk.

Fontos hangsúlyoznunk, hogy egy átvizsgálás alkalmával az autó jelen kori állapotát tudjuk vizsgálni szerviz körülmények közt és ez alapján kapunk egy átfogó képet, mellyel csökkenthető, de nem kizárható a vásárlást követő váratlan, költséges helyzetek kockázata.

Az állapotfelmérés tartalma

Külső vizsgálat: A Petrányi Autó képzett szervizcsapata véleményezi az autót és szakértő nyomozásba kezd, amelyben megvizsgálják a karoszériát és a motort. Alapos kutatás közben víz-, és olajfolyásokat valamint hézagokat, repedéseket is vizsgálnak.

Fékrendszer diagnosztika: A fékrendszer vizsgálatát, a fékpofák és a fékbetétek vastagságának ellenőrzése mellett, egy fejlett számítógéps diagnosztikával végezzük. Tengelyenként ellenőrizzük a fékrendszert, hogy Ön pontos képet kapjon az autó fékrendrendszerének állapotáról.

Festékréteg vizsgálat: A festégréteg vastagságának mérését egy speciális mérőműszerrel végezzük az egyes karosszéria- elemeken. Ebből a vizsgálatból már következtethető, hogy az autón volt-e korábban sérülés, amennyiben igen,  az hol történhetett.

Lengéscsillapítók ellenőrzése: A lengéscsillapítók állapotát, a szemrevételezés és külső vizsgálat mellet, egy számítógép-vezérelt diagnosztikai padon teszteljük a legpontosabb eredmény érdekében.

Hibakód ellenőrzés: Ellenőrizzük a gépjármű belső hibatároló egységét, ezzel hiteles információkat kiolvasva az egyes részesgységek állapotáról.

Motordiagnosztika: A Petrányi Autó egy számítógépes vizsgálattal végzi a motordiagnosztikát, így Ön teljes körű képet kap a motor aktuális állapotáról.