MG5 modell töltődik

Lendületben az MG elektromos autóival

Egy zöldebb jövő felé

 • 2024. március 20.
 • Bemutató
 • 6 perc

Az elektromos autózás nem csupán a jövő zöld utazási módja, de a jelenünk szerves részét is képezi már. Egyre több magánszemély és vállalat ismeri fel a fenntartható közlekedés jelentőségét, és dönt az elektromos autózás mellett. A technológiai újításoknak és a gazdaságos üzemeltetésnek köszönhetően ma már számos elektromos autó modell közül választhatnak a vásárlók. Egy MG elektromos autó megvásárlása az első lépés lehet a fenntarthatóbb jövő felé. Melyik modellek 100%-ban elektromosak? Összegyűjtöttük ebben a blogposztban!

Egyre több autógyártó cég fogadja el a fenntartható fejlődés kihívásait, és tervez valóban költséghatékony, környezetbarát elektromos járműveket. Az egyik ilyen vállalat az MG, melyet hagyományosan inkább sportos és elegáns benzinmotoros autók gyártójaként ismertek. Azonban az elmúlt években a MG radikálisan átalakult, és ma már az elektromos autó gyártás kivételes szereplője. Verhetetlen ár-érték arányának köszönhetően hamar nagy népszerűségre tett szert a márka itthon is.

MG elektromos autóval a fenntarthatóság útján

Az MG elektromos autók, mint az MG4, az MG5 és az MG ZS EV modellek, az újítás és a fenntarthatóság jegyében készültek, hogy megfeleljenek a modern kor elvárásainak. Praktikus, stílusos, és ami a legfontosabb, zöld alternatívát kínálnak a mindennapi közlekedésre. Ismerjük meg az MG4, az MG5 és az MG ZS EV tisztán elektromos modelleket!

MG4: egy csinos hatchback

Az MG márka az elektromos autóipar egyik vezető úttörőjévé nőtte ki magát, az MG4 modelljével pedig új mérföldkövet állít az elektromos mobilitásban. Megjelenése olyan frissességet és modernséget sugároz, amely magabiztosan képviseli a jövő autózását. Karcsú vonalvezetése és aerodinamikai jellemzői nem csak esztétikailag kellemesek, hanem a hatékonyságot is növelik.

Hatótávja akár a 450 kilométert is elérheti egyetlen töltéssel, ami lehetővé teszi a hosszabb utazásokat gond nélkül. Az MG4 elektromos motorja dinamikus teljesítményt tesz lehetővé, hogy városban és országúton egyaránt otthonosan mozogjunk.

MG4 modellről töltődik az elektromos gokart

A modell teljes körű biztonsági csomaggal rendelkezik, beleértve a modern passzív védelmi funkciókat és az aktív védelem technológiákat, mint az automatikus vészfékezés. Megtalálhatók benne a fejlett vezetéstámogató rendszerek, mint például az adaptív sebességtartó automatika és az ütközéselkerülő rendszer, amelyek segítenek a vezetőnek biztonságosan közlekedni a mindennapi forgalomban. Nem véletlen, hogy 5 csillagot kapott az Euro NCAP biztonsági teszten.

Az MG4 nemcsak a magas szintű teljesítményről és a környezetbarát elektromos meghajtásról szól, hanem egy olyan utazási élményt is nyújt, amely minden igényt kielégít. 

MG5: az elektromos kombi

Az MG5 nem csak egy újabb szereplő az elektromos járművek piacán, hanem egy igazi úttörő: az első elektromos kombi.

Az MG5 modell kapcsán az MG nemcsak egy elektromos autót hozott létre, hanem egy olyan innovatív járművet, amely a legújabb technológiákat hasznosítja a hatékonyság, a környezettudatosság és az energiahatékonyság érdekében. A digitalizált belső tér maximális és 21. századi élményt nyújt, amihez olyan figyelemreméltó teljesítmény társul, mint az 500 kg vontatókapacitás vagy a 75 kg tetőterhelés. 3,4 mp alatt képes felgyorsulni nulláról 50 km/h-ra, a gyorstöltéssel pedig 40 perc alatt lehet 80%-ra feltölteni.

MG5 modell töltődik a térköves beállón

Az MG5 tehát nem csak egy újabb elektromos autó a piacon, hanem egy olyan modell, amely újraértelmezi azt, amit egy elektromos járműtől elvárunk: innovatív technológiát, környezettudatosságot és egy olyan vezetési élményt, amely nem ismer korlátokat. 

MG ZS EV: az intelligens SUV

Az MG ZS EV kialakítása magában hordozza a modern kor követelményeit: letisztult vonalak, magas szintű aerodinamika, és egy olyan utastér, ami a kényelmet és a funkcionalitást helyezi előtérbe. Ezen kívül a jármű műszaki jellemzői, mint az állítható vezetési módok és a hatékony energiahasználat, mind hozzájárulnak ahhoz, hogy ez a modell egyedi és vonzó választás legyen.

A fejlesztéseknek köszönhetően ez a vérbeli SUV 440 vagy 320 kilométeres hatótávra képes egyetlen töltéssel, attól függően, hogy milyen akkumulátor-kapacitást választottunk. Töltési opciói között megtalálható a gyorstöltés lehetősége, melynek segítségével a felhasználók 40 perc alatt tölthetik fel az autót 80%-ra.

MG ZS EV modell halad a vízparti úton

A biztonsági rendszerek és funkciók áttekintése során kiemelkedik az MG Pilot, ami a legmodernebb vezetéstámogató technológiákat foglalja magában, így biztosítva az utasok maximális védelmét. Tágas belső terével, kifinomult anyaghasználatával és innovatív infotainment rendszerével nem csak biztonságos, de élvezetessé is teszi a vezetést.

Az elektromos autó vásárlást célzó állami támogatásnak köszönhetően a három bemutatott MG elektromos autó milliókkal olcsóbban vásárolható meg. Kíváncsi a pályázat részleteire? Kattintson, és olvassa el korábbi cikkünket! Ha pedig az MG elektromos modelleket szeretné megtekinteni, akkor látogasson el a Petrányi Autóhoz!
 

Kapcsolódó fotók

Kapcsolódó bejegyzések

 • Elektromos autó pályázat 2024

  • 2024. március 06.
  • Tudnivaló

  Elektromos autó pályázat 2024: összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat és a megvásárolható modelleket!

 • Elektromos autótöltés kisokos

  • 2023. augusztus 17.
  • Tudnivaló

  Mit kell tudni az elektromos autótöltésről? Milyen töltőtípusok léteznek és melyiket mikor kell használni? Összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat!