Kisgyerek ül a hátsó ülésen

Ford biztonság és védelem

Biztonságban minden úton

A biztonság az első

Fedezze fel a Ford biztonsági megoldásait

 • Szenzorok érzékelik az előttük haladó gépjárművet

  Ütközésmegelőző rendszer

  Ez a műszaki megoldás az utat pásztázva észleli az autó előtt megjelenő járműveket és gyalogosokat, majd figyelmeztet a jelenlétükre. Reakció hiányában a rendszer automatikusan fékez így segít elkerülni a baleseteket, illetve csökkenti azok súlyosságát.

 • Ábra a borulásgátló rendszerről

  Borulásgátló

  A Borulásgátló rendszer figyeli a járművet, és felismeri a borulással fenyegető vezetési helyzeteket. A rendszer ekkor aktiválja az Elektronikus menetstabilizálót, amely a sebességet szabályozva, a stabilitást helyreállítva beavatkozik.

 • Szenzorok érzékelik az előttük haladó gépjárművet az autópályán

  Vészfék-rásegítő

  A Vészfék-rásegítő (EBA) segítségével a jármű maximális fékezési hatékonyságot képes elérni a vészhelyzetekben. A rendszert az ESP automatikusan szabályozza: érzékeli, milyen erővel nyomja a vezető a féket, és ezt az erőt szükség esetén automatikusan fokozza.

 • Erősítések a Ford karosszériájában

  Intelligens védelmi rendszer

  A Ford Intelligens védelmi rendszere (IPS) kettős funkciójú: részben a balesetek elkerülését segíti elő (aktív), részben az elkerülhetetlen ütközések alkalmával véd (passzív). Az aktív rendszer segíti a jármű feletti uralom fenntartását, például elektronikus fékerőelosztással, blokkolásgátlóval és kipörgésgátlóval. A passzív rendszer a másodperc tört részével az esemény előtt aktiválódik, és például modern biztonsági övekből, légzsákokból és pedálütésgátlóból áll.

 • Kisgyerek ül a Ford hátsó ülésében

  Biztonsági öv légzsákkal

  A két szélső hátsó ülés különleges biztonsági szolgáltatással szerelhető fel, Légzsákkal felszerelt hátsó biztonsági övekkel. Ütközéskor ezek az övek felfújódnak, és hagyományos társaikhoz képest ötször nagyobb testfelületen oszlatják el az ütközés erejét. A mellkast érő nyomás csökkentésével, valamint a nyak és a fej hatékonyabb védelmével ez az innovatív műszaki megoldás tovább csökkenti a sérülések valószínűségét.

 • Ford Fiesta szenzorai érzékelik az oldalról haladó gépjárművet

  Elektronikus menetstabilizáló

  Érzékelők folyamatosan követik az egyes kerekek sebességét, az autó sodródásának mértékét (szögét és irányát), valamint a kormányzási szöget. Ha például egy akadály elkerülése érdekében hirtelen balra vagy jobbra rántja a kormányt, az ESP pontosan eloszthatja a fékerőt a kerekek között, és a motorteljesítményt is csökkentheti. Ezzel segíti a kanyarvételkor az alul- vagy túlkormányzást, stabilabbá és könnyebben kezelhetővé téve a járművet.

 • Ford gépjármű áll az úton

  Active City Stop

  Dugóban araszolva túl gyakran történnek koccanásos balesetek. Az Active City Stop Alacsony sebességen működő biztonsági rendszer igyekszik ezeket elkerülni, vagy csökkenteni a súlyosságukat. Ha 50 km/h alatti sebességgel halad, és a rendszer az elöl haladó jármű váratlan megállását észleli, akkor önműködően fékez. Az Active City Stop Alacsony sebességen működő biztonsági rendszer annyira innovatív, hogy még biztonsági különdíjat is kapott.

 • Ábra a kanyarodás-szabályozóról

  Kanyarodás-szabályozó

  A Kanyarodásszabályzó segít megőrizni a jármű feletti uralmat, ha a kanyarba az útviszonyokhoz és a helyzethez képest túl nagy sebességgel érkezünk. Ha a rendszer alulkormányzottságot észlel, illetve azt, hogy a vezető elveszítheti a jármű feletti uralmát, akkor először csökkenti a motor nyomatékát, majd fékezéssel segíti a jármű lassítását. Ez az egyedülálló műszaki megoldás különösen döntött kanyarok esetén hatásos, például az autópályák lehajtóinál.

 • Keréknyomásfigyelő jelzése a Ford műszerfalán

  Keréknyomásfigyelő

  Mindig ügyelni kell a gumiabroncsok megfelelő nyomására, amellyel üzemanyag takarítható meg, megóvható a gumik épsége és fokozható a biztonság. Ezért szereltünk olyan szenzorokat a járműbe, melyek folyamatosan figyelnek minden egyes gumit, és jelzik, ha probléma adódik - így Ön félreállhat, ellenőrizheti, mi a gond, és szükség esetén felfújathatja a gumit vagy lecserélheti a kereket.

Ford modellkínálat

A Ford teljes gépjármű palettájával várjuk Önt

Modellek

Érdekli valamelyik Ford modellünk?

Ha szeretne többet megtudni a Ford modelljeiről, élőben is megtekintené vagy kipróbálná, kérjen ajánlatot egyszerűen és online!

Férfi Mustang kulcsot tart a kezében