Férfi fogja a Ford kormánykerekét

Ford vezetési élmény

A járművezetést könnyítő, intelligens megoldások

Intelligens megoldások

A könnyebb vezetés érdekében

 • Intelligens sebességkorlátozó a műszerfalon

  Intelligens sebességkorlátozó

  Az Intelligens sebességkorlátozó az Állítható sebességkorlátozó továbbfejlesztett változata, aminek köszönhetően még jobban koncentrálhat a vezetésre. Bekapcsolása után a rendszer automatikusan beállítja azt a megengedett sebességet, amelyet a jelzőtábla-felismerő kamera észlel.

 • Ford halad az éjszakai úton

  Táblafelismerő rendszer

  A Táblafelismerő rendszer azonosítja az út mentén vagy az út felett kihelyezett, állandó vagy ideiglenes közlekedési táblákat. A sebességkorlátozás vagy előzési tilalom jelzése megjelenik a műszerfalon, és a jelzés mindig követi az újabb táblákat.

 • Férfi tartja a Ford kormánykereket

  Tartja a sebességet

  Az Adaptív sebességtartó automatikával kiválasztható a kívánt sebesség, amelyet a rendszer segít megtartani. Ha a beépített radarérzékelő egy elöl haladó járművet észlel, akkor lelassítja az autót az előre beállított távolság megtartásához. Az út felszabadulásakor aztán azonnal a beállított haladási sebességre gyorsít.

 • Vészhelyzeti asszisztens a Fod középső kijelzőjén

  Vészhelyzeti asszisztens

  Ha olyan balesetet szenvedne, amikor a légzsák kinyílik, vagy az üzemanyag-szivattyú kikapcsol, a rendszer az Ön telefonján keresztül felhívja a helyi segélyhívó számot. A hívást megszakíthatja, de akár az operátorral is beszélhet. Szintén nagyon fontos, hogy a rendszer a létfontosságú adatokat is elküldi, például a GPS-koordinátákat – még akkor is, ha Ön nincs eszméleténél.

 • Osztott képes frontkamera a Ford középső kijelzőjén

  Osztott képes frontkamera

  A jármű elején található apró, diszkrét kamera osztott képet továbbít a többfunkciós képernyőre, ahol a vezető a mindkét irányból érkező járműveket, kerékpárosokat és gyalogosokat láthatja. Ez a műszaki megoldás felbecsülhetetlen értékű, ha keskeny parkolóhelyről szeretnénk kiállni, vagy rosszul belátható, forgalmas utakra akarunk kihajtani.

 • Ford halad az éjszakai úton

  Ford Fényszórók

  Hasznos segítség éjszakai vezetésnél, hogy a távolsági fényszóró automatikusan tompítottra vált, amikor szembejövő forgalmat érzékel, így megakadályozza, hogy elvakítson másokat. Miután elhaladtak egymás mellett, a fényszóró automatikusan visszavált távolságira, hogy jól látható legyen az út az autó előtt.

 • Ábra a keresztforgalomra figyelmeztető rendszerről

  Figyelmezteti a keresztforgalomra

  Amennyiben Ön éppen ki szeretne tolatni valahonnan, és nem látja tökéletesen a forgalmat, a Keresztforgalomra figyelmeztető rendszer észleli a közeledő járműveket, és hangjelzést bocsát ki. A technológia a külső visszapillantó tükrön található lámpák segítségével fénnyel is jelez (bal vagy jobb oldalon, a jármű érkezési irányától függően).

 • Tolatókamera a Ford középső kijelzőjén

  Tolatókamera

  Oszlopok, padkák, alacsony falak… Mindegy, mi van az autó mögött, a tolatókamera megmutatja a műszerfalba épített kijelzőn. A rendszer automatikusan aktiválódik, amikor hátramenetbe vált, és nemcsak az autó mögötti teret teszi láthatóvá, hanem virtuális segédvonalakat is megjelenít, így a legszűkebb helyekre is könnyen beparkolhat.

 • Holttérfigyelő rendszer jelzése a visszapillantó tükrőn

  Holttérfigyelő rendszer

  A Holttérfigyelő rendszer (BLIS) segíti a biztonságosabb sávváltást. Ennek érdekében érzékelő radarokkal pásztázza a jármű két oldalának holtterét. Ha a rendszer egy holttérben haladó járművet észlel, akkor a megfelelő oldali visszapillantóban narancssárga figyelmeztető fényt jelenít meg.  

 • Ábra az adaptív szervokormányzásról

  Adaptív szervokormányzás

  Az Adaptív szervokormányzás figyelemmel kíséri a jármű haladását, és a sebesség szerint optimalizálja a kormányreakciót. Az adaptív kormányműben két lehetséges beállítás fokozza a járművezetés örömét. Normál módban kellemesebb a hétköznapi vezetés, míg Sport módban még gyorsabb és magával ragadóbb az autó irányítása.

 • Ford Fiesta várakozik az emelkedőn

  Visszagurulásgátló

  A Visszagurulásgátló funkció induláskor átmenetileg megakadályozza a vissza- vagy előregurulást. A rendszer a féknyomás 2,5 másodpercig tartó automatikus fenntartásán alapul, amellyel a vezető addig is uralma alatt tarthatja a járművet, amíg a lábát a fékről a gázpedálra áthelyezi. A rendszer síkos felületen való megálláskor és induláskor is hasznos.

 • Ábra a nyomatékvektor szabályozásról

  Nyomatékvektor szabályozás

  A Nyomatékvektor szabályozás másodpercenként 100 alkalommal vizsgálja meg az útfelületet, és alkalmazkodik hozzá. A rendszer a teljesítményt az így szerzett adatok alapján osztja el a két első kerék között. Így maximális úttartást és pontosabb irányíthatóságot biztosítva segíti a kanyarvételt és az egyenetlenségek követését.

 • Ford kormánykereke automatikusan elfordul

  Segít a parkolásban

  A választott Ford modelltől függően akár az alapfelszereltség része is lehet ez a praktikus megoldás, ami stresszmentessé teszi a párhuzamos vagy a párhuzamos és a merőleges parkolást is. Az Aktív parkolást segítő rendszer ultrahangos érzékelőkkel méri be a parkolóhelyet, megállapítva, hogy befér-e az autó. A számítógép ezután átveszi a kormányzást, hogy a vezetőnek csak a féket, a gázpedált és a váltót kelljen kezelnie. Ha kiparkolási segéddel is rendelkezik, az a párhuzamos parkolóhely elhagyásában segít majd.

 • Sávtartó automatika szenzorok érzékelik a környezetet egy Ford modellen

  Sávtartó automatika

  A Sávtartó automatika kamerája észleli, ha a vezető véletlenül kisodródna sávjából. Ilyenkor a Sávelhagyásra figyelmeztető rendszer megrezegteti a kormányt és vizuális jelzéssel is figyelmezteti az autó sofőrjét. Ha a vezető lassan reagál, vagy nem cselekszik, a Sávtartó automatika kormányrásegítéssel tereli vissza biztonságosan a járművet a helyes sávba. A funkciót többsávos utakra (például autópályákra) tervezték, így 65 km/h alatt automatikusan kikapcsol, de persze manuálisan is kikapcsolható.

 • Intelligens összkerékhajtás a Ford műszerfalán

  Intelligens összkerékhajtás

  Az intelligens összkerékhajtás AWD folyamatosan figyeli az útviszonyokat, hogy beállítsa a megfelelő tapadást, az autó egyensúlyát a kanyarokban, valamint az autó irányíthatóságát, mindig az adott út minőségének és az időjárásnak megfelelően. Alkalmazkodik, ha nedves, száraz vagy épp jeges az út. Ezen kívül automatikusan képes extra nyomatékot küldeni az első vagy a hátsó tengelyre, amikor szükség van rá, így biztosítva minden időben a kivételes kormányozhatóságot és az üzemanyag-takarékos működést.

Ford modellkínálat

A Ford teljes gépjármű palettájával várjuk Önt

Modellek

Érdekli valamelyik Ford modellünk?

Ha szeretne többet megtudni a Ford modelljeiről, élőben is megtekintené vagy kipróbálná, kérjen ajánlatot egyszerűen és online!

Férfi Mustang kulcsot tart a kezében